Ewaldsparken

Ewaldsparken på hjørnet af Ewaldsvej og Stokholmsvej i Espergærde var oprindeligt et nedslidt grønt anlæg, som i 2004 blev grundigt molesteret i forbindelse med etablering af det kommunale overløbsbassin.

Espergærde Byforening tog derfor i 2004 initiativ til at området blev omdannet til en lille park og omdøbt til Ewaldsparken, da det tidligere ikke havde et officielt navn.

Den lille park er opdelt i en stille afdeling med mindestenen for digteren Johannes Ewald og har fået pergola, bænke (sponseret af Byforeningen) og en petanquebane mod nord. Mod syd er et legeområde, boldbane m.m. etableret. Mindestenen er opstillet i 1943 næsten helt ude mod vejen, men er blevet rykket længere tilbage i 2005 og samtidig blevet hævet på en lille jordhøj.

Ewaldsparken blev under stor festivitas indviet den 25. juni 2005.