Espergærde station

En delvis nedrivning blev forhindret i årene 2002- 2004B&G kæmpede i årene 2002-2004 en hård kamp mod DSB, der ønskede en delvis nedrivning af den gamle rødmalede træbygning, så den smukke bygning ikke blev nedrevet i forbindelse med DSBs ønsker om etablering af en åben ventesal.
Vi forhindrede den delvise nedrivning, men vandt en papyrus sejr, da DSB i frustration så nægtede, at udføre den planlagte vedligeholdelse og renovering af den allerede dengang misligholdte bygning.
I kampen mod DSB samarbejdede B&G med Helsingør Bevaringsforening, Landsbyen Mørdrup Bevaringsforening og Historisk Forening for Espergærde & Omegn.I maj 2007 har de samme foreninger sendt et fællesbrev til DSB med anmodning om en snarlig istandsættelse da bygningen forfalder og bland andet har rådskader.