Egegaarden

Egegården er opført omkring 1790 og blev i 1976 ombygget til Espergærdes populære foreningshus. Det er på Egegården, at Byforeningens bestyrelse afholder sine møder og aktivt deltager i Egegårdsstyrelsens arbejde med drift, vedligeholdelse og udvikling af ejendommen og dens aktiviteter.

Foreningshuset er brugerstyret med en bestyrelse, der består af repræsentanter for en del af de foreninger, der benytter gården samt en politisk valgt formand. Byforeningen har fra starten været repræsenteret i Styrelsen.

Bestyrelsen står blandt andet for det årlige ”Egegårdstræf”, hvor blandt andet de 17 foreninger, der i dag er fast knyttet til gården viser hvad de laver og står for. I flæng kan nævnes Espergærde Frimærkeklub, Folkedanserforeningen, Egegårdens spillemænd, Dans & Syng dig glad, Espergærde Malergruppe og Espergærde Jazz Forening.

Se B&G's ideforslag til forbedring af Egegaardens parkanlæg