Arkitekturpolitik

 

I 2003 vedtog Helsingør kommune, at de ville føre en Arkitekturpolitik, hvilket Espergærde byforening havde advokeret for gennem mange år. Vi kvitterede naturligvis med en stor tak til Byrådet og forvaltningen.  

Kommunen udsendte samme år et smukt hæfte, der i tekst og billeder viste alt det gode, som man ønskede for kommunens eksisterende bygningsmasse og for nybyggeriet.

 

Det har siden knebet for kommunen, at administrere en arkitekturpolitik og der er givet alt for mange byggetilladelser til byggerier, hvor kommunens med sin vedtagne arkitekturpolitik  og kunne have forlangt en bedre arkitektonisk tilpasning til omgivelserne.

 

De nye byggerier på Prøvestenscenteret er nok noget af det grimmeste, der er opført i Danmark efter årtusindskiftet. For at undgå lignende fejltagelser og for generelt at drøfte arkitektur, tilpasning til omgivelserne, landskabspleje og byforbedring har vi oprettet en mærkesag kaldet Arkitekturpolitik. Her vil vi forsøge at samle artikler og indlæg om emnet, som vi ikke umiddelbart kan indpasse i vores øvrige mærkesager.