Egebæksvang skov

Dcp_0348r

Egebæksvang skov ligger smukt mellem Espergærde og Snekkersten. Trods sin beskedne størrelse varierer skoven meget med søer, mose, bakker, åbent landskab og tæt skov, hvorfor den også bruges meget og både til leg, sport og en rask gåtur. Byforeningen værner om skoven og har et godt samarbejde med skovvæsenet og har stillet en del bænke rundt i skoven samt etableret en lille legeplads. Tidligere fejrede foreningen nogle meget velbesøgte Grundlovsfester ved Grundlovsstenen (tidligere Hvidestenen), der er en del af en lille stensætning rejst i 1835. Navnet Egebæksvang kendes fra 1500 tallet som Eegebecks Wang og der er flere historiske fund blandt andet efter en samling huse fra omkring 1600 tallet.