Denne artikel er en del af vores arkiv, hvilket betyder at artiklen ikke længere opdateres. Du er dog mere end velkommen til at læse den alligevel

Brev til DSB 10-05-2005

DSB

Bygningsafdelingen, Salg og Stationer, kas@dsb.dk

Sølvgade 40

1349 København K

Cc.: Helsingør Kommune, Borgmesteren og Teknisk Forvaltning

 

Espergærde den 10-05-20005

  

Espergærde Stationsbygning, den gamle træbygning opført 1898

Det er med stor bekymring at undertegnede lokalforeninger ser, at Espergærdes gamle stationsbygning forfalder på grund af mangelfuld vedligeholdelse.

DSB havde i 2003 planer om en ombygning og renovering af bygningen, men da man ikke kunne ombygge ejendommen, blev også den tiltrængte renovering udsat. 

 DSB's kunder og borgere i Espergærde må med beklagelse konstatere, at DSB ikke sikrer denne smukke træbygning mod yderligere forfald. Foreningerne skal derfor anmode om, at der snarest bliver igangsat en plan for en renovering, medens bygningen endnu står til at redde, og da en fortsat udsættelse kun vil blive dyrere.

Vi skal gøre opmærksom på, at mange i Espergærde betragter den 109 år gamle rødmalede træbygning som symbolet på Espergærdes fødselsattest, da byen først begyndte at vokse efter at Kystbanen og stationsbygningen blev anlagt. 

Samtidig er bygningen en smuk træbygning opført i Skønvirke stil, og den vidner om datidens smukke og karakterfulde byggerier langs banen. Bygningen er derfor også som en selvfølge i Kommune-atlasset klassificeret som en bygning med høj bevaringsværdi.

Taget har været utæt her i vinter og er kun nødtørftigt repareret, men trænger til renovering efter vandskaden samt ny tagbelægning. Flere steder er facadetræ råddent, og sådan kunne vi fortsætte en lang liste over bygningsdele, der er nedslidte, hvilket DSB antagelig allerede er bekendt med.

 For ikke at miste endnu en smuk historisk bygning og for ikke at miste endnu en del vores fælles kulturarv, skal vi derfor anmode DSB om omgående at tage vare på bygningen såvel inde som ude.

 Vi ser frem til et snarligt svar og ikke mindst , at DSB tager aktion.

Venlig hilsen 
Bevaringsforeningen Mørdrup Landsby
/ved Kresten Tommerup, Mørdrupvej 96, 3060 Espergærde tlf. 49 13 50 58

 Borger- og Grundejerforeningen for Espergærde og Snekkersten m.v.
/ved Mogens Aarsleff Hansen, Strandvejen 175, 3060 Espergærde tlf. 49 13 17 52

 Helsingør Bevaringsforening
/ved Søren Vasegaard, Fuglevangsvej 19, 3060 Espergærde tlf. 49 13 29 12

 Historisk Forening for Espergærde & Omegn
/ved Preben Poulsen, Dyremosevej 6, 3060 Espergærde tlf.

 

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM