Denne artikel er en del af vores arkiv, hvilket betyder at artiklen ikke længere opdateres. Du er dog mere end velkommen til at læse den alligevel

Espergærde Centrets udvidelse

Tanker om Espergærde Centret, der igen er vokset!
Espergærde Centret, der er landets første indkøbscenter fra 1964 indvier i denne måned endnu en udvidelse af etagearealet, med 2 større tilbygninger til hhv. Netto og Super Best Supermarkeder.
Dette sker efter lokalplanændring og opførelse af tilbygninger, som heldigvis må siges at være trofast overfor eksisterende arkitektur.

Som forbruger kan man så filosofere lidt over, hvorfor denne udvidelse skal ske, hvad det kan medføre og hvad man som forbruger så reelt får?
Ejerne og lejerne tror vel på flere kunder og mere omsætning og det har de formentlig lavet analyser på. Hvis dette holder vil det medføre mere trafik omkring centret og øget pres på P-arealerne!

Får vi større udvalg?
Hvad kunne man som forbruger ønske udover kvantitet? Man kunne jo ønske, at supermarkederne her fik lidt inspiration fra supermarkeder i Sydeuropa og endog Nordtyskland, f.eks. Lübeck. Her bugner supermarkederne af spændende tilbud og delikatesser, frisk fisk på is, skiftende specialtilbud, smagsprøver og indbydende delikatessediske med alskens fødevarer.

Vore lokale supermarkeder er jo all round i orden, pæne og rimeligt velassorterede, men reelt altid det samme og lidt kedelige, ingen overraskelser eller fristelser. Man kan jo smile lidt af tidligere tiders ”Italiensk uge” eller ”fransk uge”, men så var der da nogle afvekslende tilbud og der blev sat fokus på specialiteter fra andre lande. Det er mange år siden dette ophørte – og der kom ikke noget andet i stedet for.

Det er muligvis danskernes egen skyld; Vi er discount fokuserede og går primært efter billige varer og bruger klart en mindre del af vor løn på fødevarer end befolkningerne i de sydeuropæiske lande, som vil have kvalitetsvarer! Dette kalder på en analyse i andet regi.

Øget trafik, et voksende problem!
I Espergærde Byforening vil vi have et godt øje til en evt. udvikling med trafik og P-arealer.

Vi har gennem årene i samarbejde med Kommunen bidraget til de nuværende forbedrede P-arealer omgivet af markant beplantning, der er med til at give det i øvrigt smukke Center og hele området karakter. Det ville være meget uheldigt, hvis der evt. skal gøres indhug i beplantningen for at øge antallet af P-pladser!

Det kan hurtigt komme til at se slapt og karakterløst ud, som kan ses på fotos fra 1980erne, hvor der var fri udsigt til de store asfaltarealer og de parkerede biler fra omgivende veje og bebyggelser – stemmer dårligt overens med Espergærde!

Når dette er sagt, siger vi naturligvis tillykke til EC’s udvidelser, men håber da også, at man så besinder sig. Kvantitet er ikke synonym med kvalitet og EC bør aldrig blive hverken et provins-Storcenter eller et forvokset lokalcenter – og man bør satse på kvalitet, frem for permanent blind tro på, at der bare vælter flere kunder ind, jo større det bliver.

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM