Denne artikel er en del af vores arkiv, hvilket betyder at artiklen ikke længere opdateres. Du er dog mere end velkommen til at læse den alligevel

Skotteruphus – Det frie udsyn over Øresund er truet

En manglende tinglysning af en klar aftale i 1974 vil måske betyde, at Helsingør kommune taber en langvarig retssag og danskerne mister et stykke smuk natur. Skurken er Helsingør Byråd i 1974, der ikke overholdt sin forpligtelse samt sælgeren af ejendommen i 2001, nemlig statens ejendomsselskab Freja, der tilsyneladende har solgt ejendommen uden at fortælle, at der ikke måtte bygges på den.
 

 

Ejendommen kaldes af mange fejlagtigt for Mirasol, men har faktisk fået sit oprindelige navn ”Skotteruphus” tilbage og huser i dag bostedet ”Skotteruphus”. Den smukke ejendom fra 1907 er beliggende syd for Stejlepladsen i Skotterup og har en stor parklignende have, der efter mange års juridisk tovtrækkeri måske bliver ødelagt af en kommende bebyggelse.
Ejeren statens ejendomsselskab Freja vil sælge grunden, så der kan bygges og tjenes ussel mammon. Østre Landsret har i juni 2010, efter flere års retssager overraskende valgt at give ejeren af den store grund ved Skotteruphus ret til at bygge på stedet.

Taberne er selvfølgelig naturen (Strandvejsrapporten), befolkningen og vores turister, da vi igen risikerer at miste en smuk kyststrækning og endnu et ”kig” ud over Øresund spoleres. Og dette med statens velsignelse.  

Espergærde Byforening mener sammen med mange andre, at dommen ikke er rimelig og skal opfordre alle til at få afgørelsen ændret, så en bebyggelse på dette unikke sted forhindres og at oprindelige aftaler overholdes. 

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM