STOP HH-projektet

Borgernes modstand mod HH-forbindelsen udvikler sig.

Borgere fra Espergærde, Snekkersten og Helsingør er gået sammen om at stifte Borgerinitiativet Stop HH-forbindelsen, som arbejder for at HH-projektet begraves.

Borgerinitiativet er blevet nødvendigt efter Vejdirektoratets og det svenske Trafikverkets offentliggørelse af Strategisk analyse af en Fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

• ”Den skitserede tunnelforbindelse mellem Helsingborg og Helsingør er en miljømæssig katastrofe for store dele af Helsingør Kommune.
• Vi forudser tab af betydelige naturværdier både i den fredede Rørtang-kile, Egebæksvang skov og i Øresund.
• Vi frygter, at Helsingør by vil ende som en blindtarm, hvor handelslivet vil gå i permanent Corona-dvale.
• Helsingørmotorvejen og Kystbanen vil hver dag blive belastet med 6.000 / 8.000 ekstra køretøjer/passagerer, hvilket slet ikke opvejes ved gevinsten af 2.000 færre køretøjer på Kongevejen i Helsingør.
• Ca. 60 ejendomme skal eksproprieres, og den 8-10 år lange anlægsperiode vil være ødelæggende for vores dejlige byer ”, udtaler talsmand Peter Pejtersen og fortsætter:

”Økonomisk er der tale om en kæmpe fejlinvestering på 42 milliarder kr. (23 til vejforbindelsen plus 19 til baneforbindelsen).

Ligesom ved andre brugerfinansierede infrastrukturprojekter er det forudsat, at vej- og baneforbindelsen skal være tilbagebetalt inden for 40 år efter åbningen. Det er bare ikke muligt. For hertil kræves et tilskud på 14 milliarder kr.! Og så er indtægtstabet på Øresundsbron på en lille halv milliard kr. pr. år, der skyldes overflytning af trafik fra Øresundsbron til HH-forbindelsen, slet ikke er taget med i Vejdirektoratets regnestykke! Hvis man gør det, ser det naturligvis endnu værre ud, og anlæg af vejforbindelsen alene vil heller ikke kunne betale sig.

Den foreslåede HH-forbindelse flytter trafikken og CO2-forureningen fra Sverige til Helsingørmotorvejen/Kystbanen. Og selv om vi holder meget af svenskerne, mener vi, at de svenske trafikproblemer bør løses i Sverige”, slutter Peter Pejtersen.

Borgerinitiativet Stop HH-forbindelsen giver borgerne en stemme, som er uafhængig af interesseorganisationer for vognmænd, erhvervsorganisationer, jernbaneselskaber, færgerederier og politiske partier.

Kontakt for yderligere informationer
Peter Pejtersen
Tlf.: +45 21 39 33 87

www.stophh.dk
Facebook: Stop HH-forbindelsen
https://www.facebook.com/groups/199130395333021

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM