Denne artikel er en del af vores arkiv, hvilket betyder at artiklen ikke længere opdateres. Du er dog mere end velkommen til at læse den alligevel

Årets båltaler 2010

Til Byforeningens store Sankt Hans fest kan vi i år præsentere Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen, som jo fik borgmesterposten efter en del forhandlinger i kulissen. Nogle mener, at det var et regulært kup, andre at han gik bag om ryggen på den tidligere borgmester og atter andre, at det var godt at Hecht-Nielsen lavede en bred konstitution, som omfattede store dele af byrådet. Meningerne var unægtelig delte i de dage!

Borgmester
Johannes Hecht-Nielsen

Nu bliver der lejlighed til at høre - og se - Johannes Hecht-Nielsen, som er født i 1945.  Efter dyrlægeeksamen og aftjent værnepligt overtog han i august 1973 dyrlægepraksisen i Kvistgaard - uden at have været assistent først. Hecht-Nielsen havde ved siden af sin praksis adskillige tillidshverv indenfor dyrlægeverdenen, bl.a. som formand for Dyrlægeforeningens Etisk-kollegiale Nævn. Heste har haft Hecht-Nielsens særlige interesse - og var i perioden 1968-74 hhv. journalist og redaktør af Væddeløbsbladet. I 1986 gik han i kompagniskab med dyrlæge John Knudsen, og drev sammen med ham klinikken i Kvistgaard og en klinik i Humlebæk. Da Hecht-Nielsen valgte at stoppe som dyrlæge lukkede klinikken i Kvistgaard og klinikken i Humlebæk blev drevet videre af kompagnonen. Ved valget til Helsingør byråd i 2005 stillede Hecht-Nielsen op for partiet Venstre og blev valgt. Ved valget i 2009 lykkedes det ham at opnå flertal bag sig som borgmester i Helsingør Kommune med virkning fra 1. januar 2010.
Hecht-Nielsen var gift med Marianne Raagaard Madsen (1945-97), og har sammen med hende fire børn. Efter hendes død er den gamle dyrlægeklinik ved Dyrlægekrydset blevet solgt og Hecht-Nielsen bor nu i selve Kvistgaard sammen med sin samlever, Inge Bentsen.

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM