Denne artikel er en del af vores arkiv, hvilket betyder at artiklen ikke længere opdateres. Du er dog mere end velkommen til at læse den alligevel

Årets båltaler Sankt Hans 2012

 

Henrik Liberkind holder kl. 21.00 båltalen på Kirkestranden ved Egebæksvang Kirke i Espergærde.
Henrik_Lieberkind Ved årets Skt Hans fest på Kirkestranden holdes båltalen af Henrik Lieberkind, som er lærer og leder af Naturcenter Nyruphus.
Henrik er søn af den i dansk TV's første årtier kendte TV-vært og zoolog dr. phil Ingvald Lieberkind, som havde sin bolig på Skovvej og underviste på Espergærde Skole.
Henriks interesse for naturen og alle dens vidundere kommer altså ikke fra fremmede, og efter endt læreruddannelse kom Henrik også til at undervise i naturfag på faderens skole.
Med sin pædagogiske baggrund og med sin store viden om små og store dyr og naturen i almindelighed var Henrik derfor det ideelle valg til leder af Naturcenter Nyruphus. Ikke overraskende siger Henrik om  sig selv:

"Espergærdes lyksaligheder set med naturøjne er det, som fylder meget i mit liv og som jeg brænder for".

Naturcenterleder Henrik Lieberkind holder kl. 21.00 båltalen på Kirkestranden ved Egebæksvang Kirke i Espergærde.

 Espergærde Byforening har i år en særlige glæde at få hjælp fra den første ”2. generations båltaler”. Siden 1963 har Espergærdes store Skt. Hans bål fundet sted på Kirkestranden over for Egebæksvang Kirke. Alle båltalere har haft lokal tilknytning, men Henrik skriver historie som den første, hvis far også har været båltaler på Kirkestranden. Henriks far holdt talen i 1966.
Tovtrækning
Alle børn og måske en enkelt voksen indbydes i år til at starte festen med en rask gang tovtrækning fra kl. 20.00.

Festarrangementet i øvrigt

Traditionen tro er det en børneinstitution, der velvilligt har lovet at lave heksen. Vi glæder os til at se resultatet fra Børnehuset Skovparken og til at overvære, at et barn fra institutionen trykker på knappen og tænder bålet kl. 21.15 – med spektakulær hjælp fra Dansk Sprængnings Service.

Båltalen holdes altså klokken 21.00, men allerede fra kl. 20.00 kan man – samtidigt med tovtrækningen - købe forfriskninger i form af vand, øl og vin fra foreningens bartelt.
 
Det er Espergærde Byforening, der indbyder til det traditionsrige samvær med båltale, bål med heks, fællessang og stemningsfuld jazzmusikalsk underholdning leveret af ”Trio Swing”, som under bålsangene bliver til Swing Team, idet Emma Godwin akkompagneret af Morten Steen Petersen supplerer jazzmusikerne.
 
Man kan lytte til jazz til sent på aftenen eller slutte med at lytte til orgelmusik i Egebæksvang Kirke, hvor organist Sine Drost spiller ca. kl. 22.15.

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM