Denne artikel er en del af vores arkiv, hvilket betyder at artiklen ikke længere opdateres. Du er dog mere end velkommen til at læse den alligevel

Udflugt til Kelleris Vingaard

Kelleris Vingård åbent hus den 11.9.2010
Det er ikke lykkes Byforeningens bestyrelse, at finde en egnet dato for et besøg på Kelleris Vingård i høstsæsonen 2010, hvorfor vi har valgt at aflyse turen. 
Vi ved at mange af vores medlemmer har glædet sig til at besøge den lokale vingård, hvorfor vi til interesserede kan oplyse, at vingården holder åbent hus lørdag den 11. september 2010 kl. 14.00.
Turen skønnes at tage små 2 timer og er gratis.

På turen vil ejeren og vinbonden Søren Hartvig Jensen byde os indenfor i sit nye vineri, så vi kan stifte bekendtskab med faciliteterne både inde og ude, hvor der er ikke mindre end 4200 vinstokke på den store mark.

Vingården blev etableret i 2001, hvor de første 1000 vinstokke af forskellige sorter blev plantet på den sydøstvendt skråning, der sikrer de mest gunstige vækstforhold.
Året efter blev yderligere 3000 vinstokke af sorten Rondo sat. I dag har vingården i alt 4200 stokke fordelt på 1,3 hektar -  svarende til 6 kilometer vinespalier.

I 2007 blev vingårdens eget underjordiske vineri færdigbygget, hvilket betyder, at alle processer i forbindelse med vinfremstillingen i dag foregår på vingården.

Om dette og meget mere vil vores lokale vinbonde fortælle om ved det åbne arrangement.
Antagelig vil der også blive mulighed for et par smagsprøver. 
 

alt

Den velholdte hovedbygning, juni 2006

 Vinmarken

Vinstokkene har fået de første blade, 2. juni 2010

 

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM