Det NU Helsingør kommune skal rykke

- så vi kan få 40 km/t-områder

Transportministeren har desværre opgivet den varslede bekendtgørelse, som ville give kommunerne større indflydelse på de lokale hastighedsgrænser. I stedet iværksættes et forsøg i 15 udvalgte kommuner fordelt på alle landets regioner. 

Så det er NU Helsingør kommune skal frem i skoene, så vi kan blive en af de udvalgte kommuner. Politikerne må straks beslutte, at Helsingør skal ansøge om at blive forsøgskommune. Og embedsmændene må fremme ansøgningen.

Espergærde er et oplagt område til et forsøgsområde med 40 km/t. I flæng kan nævnes Kofod Anchersvej/Kløvermarken, Strandvejen, Mørdrupvej, Søndermarken, Agnetevej og alle de tilstødende veje. Det vil faktisk være meget nemmere at gøre hele Espergærde til forsøgsområde. 

Men der er sikkert andre veje i kommunen, hvor man ønsker sig en begrænsning af bilernes hastighed.

Det handler helt grundlæggende om tryghed. Og så prioritering af andet end at køre i bil. 

Tryghed skabes ved at nedsætte hastigheden i områder, hvor vi og vores børn skal færdes til fods eller på cykel. Hvis vi ved, at en bilist kører så langsomt, at en pludselig uventet bevægelse fra et barn ikke fører til ulykke. Ja, så tør vi i højere grad sende vores børn på cykel rundt i byen. Helsingør kommune ligger allerede langt efter sammenlignelige kommuner, når det gælder om at borgerne cykler; lad os gøre en indsats her.

Nedsættes hastigheden til 40 km/t vil nogen sikkert mene, at de lige så godt kan tage cyklen. Og det er der mange gode grunde til. Det vil bl.a. skabe bedre plads til de, som nødvendigvis skal køre i bil. 

Lad os få sat hastigheden ned. Det kan kun gå for langsomt. 

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM