Denne artikel er en del af vores arkiv, hvilket betyder at artiklen ikke længere opdateres. Du er dog mere end velkommen til at læse den alligevel

Har Helsingør Kommune mistet stoltheden

Næsten dagligt læser vi om smøl fra kommunen herunder ikke mindst Teknisk Forvaltning, der nu er opdelt i en række centre, hvilket umiddelbart ikke mindsker problemerne.

Kommunens kloakker, veje, cykelstier og fortove er mange steder nedslidte og mange steder er helt elementær vedligeholdelse en by Rusland. I sidste uge var en sag om en erhvervsejendom glemt i 6-7 år, hvilket forhåbentlig er rekorden.  

I dag har Helsingør Dagblad startet en dag 1 kampagne for et vejdæksel, der nu i flere måneder har ligget løst på Nørremarken. Kommunens forskellige afdelinger og Helsingør forsyning har synet dækslet, men kan ikke blive enige om hvilken afdeling, der skal få lagt et fast. Når det handler om Nørremarken, så er der også problemer f.eks. ukrudt der vokser op, hvor der ikke burde være ukrudt.

 ukrudt_N.marken_sept11

Det er længe siden kommunen har renset ukrudt – også - på Nørremarken.

Bestyrelsesmedlem i Espergærde Byforening har forgæves ringet til vejafdelingen, hvorfor han har sendt efterfølgende brev til Morten Lauridsen. Ikke helt atypisk får han et svar tilbage, at Morten videresender det til sin kollega Anders Sørensen. Vi håber så at Anders Sørensen får gjort noget effektivt ved ukrudtet. Byforeningen vil i hvert fald følge op på sagen. 
Kopi af brevet fra Peter Frederiksen til Morten Lauridsen og Mortens svarbrev følger: 

Kære Morten Lauridsen
Efter et par opringninger til Kommunens Vejafdeling, tillader jeg mig at sende dette samt vedhæftede fotos vedr. manglende vedligeholdelse af Nørremarken i Espergærde.
Det er jo ikke ukendt, at der fra tid til anden er opstuvende vandmasser flere steder og når man ser Nørremarken, hvordan vandet ikke kan løbe frit i vejkant til afløb, da ophobende skidt og kanel er blevet til jord/grus med kraftigt voksende græs og ukrudt, der også medfører tilstoppede vandnedløb i vejside, som det tydeligt ses på fotos.
Ud over det funktionelle problem i dette, ser det sløjt og slapt ud med dette vildtvoksende ukrudt og de noget medtagne oprindeligt sorte træ-steler
- og det er ikke nyt fænomen, det ser stort set permanent sløjt ud.
Må man efterlyse lidt faglig stolthed og stil - mangler Kommunen en Stadsarkitekt eller lign. - en landskabsafdeling med ambitioner med detaljen?
 
Det synes som om Kommunen så småt er begyndt med at brænde græs og ukrudt? Glem alt om det: 2 mand med et simpelt skuffejern + en bøtte sort Gori og lidt værktøj til at justere de gule refleksbånd på stolperne - og de kan ordne det hele på max.een dag! Sværere er det ikke.

Venlig hilsen
Peter Frederiksen

 
Kære Peter Frederiksen
Tak for mail og billeder. Jeg vidersender din mail til min kollega, Anders Sørensen, som bl.a. tager sig af renhold og afvanding.

Jeg vil give dig ret i, at der er for lidt fokus på lige netop opgave med renholdelse omkring helleanlæg - som er en simpel opgave, at udføre og som betyder meget for indtrykket af vores veje.
 
Ikke for at forsvare den manglen vedligeholdelse, men alt kan synes simpelt, når man ser på en enkelt vej.
Mvh
Morten Lauridsen

 

 

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM