Hvor er planen for daginstitutioner i Espergærde?

Helsingør Dagblad satte tirsdag 9. februar fokus på, at der lige nu mangler 32 daginstitutionspladser i Espergærde. Tak for det. Stig Lund fra Byforeningens bestyrelse har i den anledning efterlyst en plan for flere institutionspladser i Espergærde:

Kommunen har dog reageret. Man er ved at udvide daginstitutionen Kasserollen. Det skulle skabe de fornødne pladser om kort tid.

Men problemet er om kort tid langt større, når de planlagte ca. 1000 nye boliger i Kelleris og Espergærdes industrikvarter står klar.

Lidt købmandsregning:  I Helsingør kommune er ca. 5 % af borgerne børn i alderen 1-5 år. Med gennemsnitligt tre beboere i hver bolig vil der med samme aldersfordeling som kommunen som helhed være behov for 150 ekstra vuggestue- og børnehavepladser her i Espergærde.

Kommunen satser på at tiltrække nye skatteborgere og har udover natur et godt salgsargument i form af at indføre minimumsnormeringer – men hvad nytter det, hvis pladserne ikke er tilstede?

Så hvilke planer er der i Kommunen for at sikre de mange nye borgere plads til deres småbørn? Der er i de kommunale planer afsat plads til en ny daginstitution for enden af Højvangen – men hvornår bygges den? Og 1 institution rækker nok ikke, så hvor skal den næste bygges, da det ikke alle steder kan lade sig gøre at udvide eksisterende institutioner?

Desuden er det nok værd at sørge for en vis ekstra kapacitet, så familier med lyst til at flytte til kommunen ved, at der altid er plads til deres børn uanset om det er i daginstitution, skole eller fritidstilbud.

Kort sagt er der brug for, at kommunen bedre matcher ambitionerne for flere tilflyttere med planlægning og etablering af nødvendige servicetilbud.

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM