Er kloakker og kystsikring samme sag?

De konservative og socialdemokraterne er fornuftigt nok enige om, at regnvand og øvrigt spildevand skal adskilles i Espergærde (separatkloakering). For det overbelaster kloakkerne at lede begge dele i samme kloak. Og det betyder at der ledes store mængder urenset spildevand ud i Øresund.

Traditionelt betaler Forsyning Helsingør for kloakken i vejen, mens den enkelte grundejer betaler for kloakken på egen grund. Forsyningens formand, Jens Bertram, er i Helsingør Dagblad fredag citeret for, at det kan koste den enkelte husstand 30-100.000 kr.. For de 1000-2000 husstande i det sydlige Espergærde, er udgiften for husstandene tilsammen altså mellem 30 og 200 mill.kr.

Enten skal husstandene betale, eller også skal Forsyningen/kommunen og dermed alle Helsingørs borgere betale. Skal kommunen betale, er det en udgift på 500-1600 kr. for hver borger.

Byrådets flertal har netop besluttet, at Helsingør kommune skal betale 50 mill.kr. i kystsikring eller ca. 800 kr. for hver borger i kommunen.

Hvem synes du skal betale for separatkloakering? Den enkelte husstand eller forsyningen/kommunen?

Om et år har vi kommunevalg. Hvad synes din byrådskandidat?

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM