Havnetorvet indviet

af Peter M Frederiksen

På årets korteste dag den 21.12.17 blev det nye Havnetorv i Espergærde indviet på hjørnet af Strandvejen og Mørdrupvej. En politiker fra Udvalget for Vand, By og Land klippede den røde snor over i overvejelse af glade borgere og lokalpressen.Bevillingen til projektet var blevet halveret i forhold til budgettet, men alligevel er man nået et godt stykke vej: Pladsdannelsen er blevet væsentligt større, der er kommet nye belægninger, der er plantet nyt platantræ – doneret af Espergærde Byforening – og der er kommet uplight lys op i det store platantræ, som Byforeningens daværende formand Henrik Gullacksen - selv til stede ved indvielsen, hvor han strålede som en sol - fik plantet for ca. 35 år siden og som er blevet et karakterdannende element på pladsen.

Der er nu givet mulighed for betydelig mere rum for ophold og liv, her i det centrale Espergærde, hvor så mange mennesker færdes i sommerhalvåret, omkring Havn og strand samt restauranterne – men også for ikke restaurantbesøgende, vil der blive opholdsmuligheder og bænkepladser.

Kan man så se, at bevillingen er blevet halveret? Pladsdannelsen er ikke blevet rettet op i vandrette plateauer og i granitfliser, det var der ikke økonomi til – og der er ikke udført noget arbejde på nordside af Mørdrupvej, som oprindeligt forudsat.

Men under alle omstændigheder er det en sammenhængende og større plads og i samme niveau og med pæne belægninger i samspil med chaussesten. Uplight lyset vil forskønne plads og træ i al slags vejrlig hele året. Det er et stykke tiltrængt townscape i Espergærde og det vil være oplagt i de kommende år, at arbejde videre med byrummet i den centrale bydel.

For Espergærde Byforening er det en stor glæde at Havnetorvet er blevet indviet, eftersom Foreningen har arbejdet med og for projektet i forskellige udformninger gennem mere end 10 år. Det samme har været tilfældet med Byparken på den tidligere cirkusplads, men nu er der sat seriøst skub i begge projekter – hvilket viser, at ved at sætte vedholdende focus på lokale projektønsker, kan resultater opnås.

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM