Senest 2. marts kan du komme med dit syn på en bevarende lokalplan for Espergærde

Image

Espergærde Byforening har i lang tid efterlyst, at Helsingør Kommune udarbejder en bevarende lokalplan for den del af Espergærde som ligger øst for kystbanen.

Det sker nu! Indtil onsdag den 3. marts kan alle bidrage med synspunkter på det forslag som er udsendt, og som kan findes på kommunens hjemmeside på dette link: https://helsingor.viewer.dkplan.niras.dk/plan/2#/lokalplanid/366

Byforeningen er stærkt tilfreds med, at der nu kommer en bevarende lokalplan, som kan fastholde de herlighedsværdier, som eksisterer - både i forhold til arkitektur og de grønne rammer. Der kunne være undgået adskillige uheldige byggerier i de senere år, hvis der havde eksisteret en bevarende lokalplan. Med den nye plan fastsættes der rammer for nybyggeri, materialer, byggeprocenter og grundstørrelser, der i fremtiden kan sikre områdets unikke karakter.

Byfoireningen beklager dog, at Gammel Strandvejskvarteret og Skotterupområdet ikke er medtaget i denne omgang. Vi forventer, at det sker hurtigst muligt, da det er to områder, hvor der tit er byggerier i gang.

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM