Sådan får vi færre fartbøder

Aktindsigt i politiet fartkontroller i Helsingør kommune viser, at antal fartsyndere stiger med 50 %, når vejen går ligeud og ned ad bakke. Når politiet laver fartkontrol kører ca. 4 % hurtigere end tilladt. Men går det ned ad bakke, kører ca. 6 % hurtigere end tilladt.

Det bliver vi bilister nu ikke overraskede over. Det er i de fleste tilfælde formentlig ikke af ond vilje, men snarere udtryk for uopmærksomhed over, at hastigheden stiger, uden at vi trykker hårdere på speederen.

Det er også ærgerligt at skulle betale en bøde. Den er minimum 1200 kr. Næste niveau er 1800 kr. og har man kørt 30 % for hurtigt, koster det 3000 kr. og et klip i kortet. Der gives ufattelig mange fartbøder. Alene i Helsingør kommune mere end 5 mill. kr./år.

Nu er der jo en mening med hastighedsbegrænsningerne. Så selvfølgelig skal vi ikke køre for hurtigt. Og selvfølgelig er det fornuftigt nok med kontrol af hastighederne. 

Men det ville nu være bedre, om vi kunne sørge for, at vejforløbene ikke ligefrem indbød til at køre for hurtigt. Det ville i hvert fald få de fleste os til at begrænse hastigheden.

Espergærde Byforening foreslår, at man på tre steder i Espergærde ændrer forholdene. Alle tre går det ”ned ad bakke” og alle tre steder gives bøder til flere end 6 % af  de kontrollerede biler (på Strandvejen dog ikke, når trafikken er meget tæt). Vi foreslår følgende:

På Agnetevej laves en byport ved indkørslen til Espergærde; gerne med en ændring af vejbanen, som vi kender det fra indkørslen til Fredensborg fra Helsingørsvej (Kongevejen).

På vej ned ad Mørdrupvej mod Kystbanen etableres en fodgængerovergang ved Aurikelvej/Fredensvej; det vil også øge trygheden for skolebørn, som ofte bruger netop dette sted til at passere Mørdrupvej.

På Strandvejen mellem Hornbækvej og Gl. Strandvej laves en forhøjet vejbane. Ikke vejbump, som ud for Snekkersten skole. Men som dem vi kender det fra Færgevej i Helsingør eller Hovvej i Espergærde. 

Hastighederne vil blive begrænset til glæde for os alle sammen. Der vil blive færre bøder. Pengene bliver i bilisternes lommer. Ja måske bruges de lokalt i stedet for at ryge i statskassen.  

Vil du have indflydelse?

Hvis du også gerne vil være med til at skabe en bedre by i fremtiden, så er det aldrig for sent at melde sig ind i byforeningen!
BLIV MEDLEM